Visningar

Ända sedan Ellen Key själv bodde på Strand har platsen lockat besökare. Huset har visats för dem som vill veta mer om Ellen Key, hennes liv och hennes vackra hus. Även idag har Strand öppet för visningar, med tider som anpassas till stipendiaterna.

Strand har öppet från den 1 maj till den sista september. Måndagar är huset och trädgården stängt. Det går bara att besöka huset med guide, rundvandring på egen hand är tyvärr inte möjligt. En visning av Strand tar ungefär en timme. Priset för visning är 100:- per person. Barn under 16 år går gratis. 50% rabatt på entrén med Kulturarvskortet. Vi accepterar kortbetalning, kontanter eller Swish. Trädgården stänger efter dagens sista visning. Välkomna!

Öppettider 2020

För större sällskap och bussgrupper gäller separata visningstider, läs mer under “Boka en grupp”.

1 maj – 14 maj, visningar lördag, söndag och helgdag kl 11 och 14

15 maj – 30 juni, visningar tisdag – söndag kl 11 och 14. Midsommarafton stängt.

1 juli – 14 augusti, visningar tisdag – söndag kl 11, 12, 14 och 16

15 aug – 31 augusti, visningar tisdag – söndag kl 11 och 14

1 – 30 september, visningar lördag, söndag och helgdag kl 11 och 14

Boka plats på visning

.

erlaBokning av enstaka platser

Vi erbjuder 10 bokningsbara platser till varje visning. Dessa platser bokas och betalas med kort här på hemsidan. Det går inte att boka plats på visning via e-post eller telefon.

Beloppet återbetalas inte så var säker på att du verkligen vill/ kan gå på visningen.

Biljetterna är inte personliga och kan överlåtas till någon annan. Barnbiljetter kan överlåtas till en vuxen som då betalar fullt pris. Det går att boka max fyra platser per sällskap.

Var beredd att visa upp ditt bekräfteslemail när du kommer till Strand. Kulturavskortet måste uppvisas för att erhålla rabatten.

Det finns alltid minst 15 platser kvar till varje visning som inte går att boka. Dessa hängs ut i form av köbrickor vid husknuten på morgonen den aktuella visningsdagen. För dessa platser är det först till kvarn som gäller.

På grund av pågående coronasmittspridning har styrelsen för Ellen Keys Stiftelse Strand beslutat att alla som har förbokat och betalt för visning på Strand fritt kan boka om visningen till ett annat datum under 2020 alternativt erhålla ett tillgodokvitto på erlagt belopp att nyttja för visning under 2021. Detta gäller bokningar som inkommit innan den första april 2020. Tänk därför på att inte boka plats på sommarens visningar om du inte är helt säker på att du kan komma. Om Strand stänger sin verksamhet återbetalas alla pengar. Kontakta oss på info (at) ellenkey.se för mer information eller för att boka om dina platser.

Välkomna!.ut

Boka en grupp

Vill ni boka visning för ett större sällskap (minst 10 personer) klicka på länken nedan för att komma till bokningssidan.

Här finns vi – välkommen!

Hitta till Ellen Keys Strand